Pak An.

Dit raakt mij…. DIEP!

Bij opvangcentrum Noach In Halle vangen wij op vrijwillige basis jaarlijks momenteel zo’n 3500 tot 4000 inheemse wilde dieren op die vaak direct of indirect door menselijk handelen in de problemen zijn gekomen. Onlangs brachten ze in de opvang een rode wouw, voor de 2e keer in mijn leven had ik zo’n prachtexemplaar in mijn handen en wederom was ook deze aangeschoten, dit raakt mij…. DIEP.

Het raakt mij
Waarom kunnen we niet alleen schieten als ’t echt nodig is, iets minder vlees eten, wat meer respect hebben voor alles wat leeft, vaker de auto laten staan iets minder luxe of afgunst en iets aardigs doen voor iemand, de honden niet overal loslaten lopen en proberen geen rommel achter te laten in de natuur, minder gif te gebruiken. Waarom niet iets minder haast maar wat vaker tevreden, laat een plekje in tuin of land ongerept zodat dieren daar kunnen schuilen of voedsel kunnen vinden. Doe geen dingen (bij mens en dier) waar jezelf ook niet blij van zou worden, een beetje rekening houden met al wat leeft, te beginnen bij onszelf en niet altijd gaan voor gewin en gemak.

Inzamelactie
In het najaar starten we altijd een inzamelactie voor de dieren. Groot en klein kan een bijdrage leveren door ’t rapen van eikels, walnoten, tamme kastanjes, appels, dennenappels, beukennootjes maar ook maïs is van harte welkom. Ook van binnenshuis zijn spullen bruikbaar zoals fleece, handdoeken, washandjes en bruikbare kleding in zakken waarvoor we een vergoeding van Dierenlot krijgen.

Vanwege de corona kunnen mensen onder ’t afdak van de nieuwe ontvangst/educatie ruimte bij de picknicktafel het verzamelde neerzetten. Er staat een kleine attentie voor klein en groot en de ontvangstruimte is open om een kijkje te nemen of pak rustig een kop koffie /thee. Ook na half oktober blijven spullen welkom.

Tip
Raak een dier in de natuur niet aan of neem het zomaar mee, niet alle dieren die je alleen tegenkomt zijn verlaten. Bel eerst het opvangcentrum om te overleggen of ingrijpen wel noodzakelijk is. Ons nummer is 06-12526768 Geef het gevonden dier geen voedsel maar zet het donker en rustig zo nodig warm weg en breng het z.s.m. naar de opvang.

Helpen?
De stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties omdat wij vanuit de overheid geen financiële steun ontvangen. Wilt u helpen? Kijk voor meer informatie op www.opvangnoach.nl.

Petra Lesterade, (53), moeder van Shakib, dierenverzorger en samen met Toon manusje van alles bij Stichting Opvang Noach in Halle. Ze heeft een hekel aan onrecht en onverschilligheid en strijd voor dierenwelzijn en een netwerk waarin voor elk hulpbehoevend dier een goede plek beschikbaar is.

    Leave Your Comment