Lions Club Bronckhorst schenkt cheques aan drie stichtingen.

BRONCKHORST – In het afgelopen jaar heeft Lions Club Bronckhorst met de organisatie van diverse activiteiten weer financiële middelen opgehaald voor goede doelen. Op 12 juni reikten Anne Pera en Walter Stellaart namens Lions Club Bronckhorst tijdens een bijeenkomst in hotel restaurant Bakker te Vorden een cheque ter waarde van 3.000 euro aan drie stichtingen die dit jaar door de Lions uitgekozen waren. De cheques werden in ontvangst genomen door Annette Nobuntu Mul voor de stichting Ubuntu Nederland, Rommy te Vaarwerk en Fons Huurneman namens AED Stichting Bronckhorst en Carla Rietman en Sabine Gries namens Stichting Opvang Noach.

Ubuntu Nederland
De stichting Ubuntu Nederland biedt kansarme kinderen in en rond Kaapstad door middel van educatieve en culturele projecten de gelegenheid om hun talenten te laten ontwikkelen. De gift van Lions Club Bronckhorst wordt door Ubuntu Nederland gebruikt om de Amy Foundation in Afrika en de stichting Iedereen Aan Boord te steunen. Zie https://www.ubuntu-nl.nl/

AED Bronckhorst
De stichting AED Bronckhorst draagt zorg voor het in standhouden van een voldoende dekkend AED-netwerk binnen de dorpskernen. Een succesvolle reanimatie valt of staat bij snel ingrijpen door mensen die weten hoe te handelen. Zie https://www.aedbronckhorst.nl/

Opvang Noach
De Stichting Opvang Noach biedt hulp aan in het wild levende inheemse dieren met als doel de dieren na kortere of langere periode van verzorging en/of revalidatie weer los te laten in de natuur. Zie https://opvangnoach.nl/

Jan Terlouw
Tijdens de bijeenkomst hield de bekende 92-jarige ex-politicus en schrijver Jan Terlouw, die Annette Mul begeleidde, een vurig pleidooi voor initiatieven die bijdragen aan de samenhang in deze maatschappij.

Inzameling voor goede doelen
De activiteiten waarmee de financiële middelen verkregen worden, zijn al bekend bij een breed publiek in de gemeente Bronckhorst: de Pubquizavonden, het Stamppottenbuffet en de verkoop van bossen verse tulpen in de grotere kernen van Bronckhorst.

Lions Club Bronckhorst zamelt ieder jaar geld in om goede doelen te steunen. Wie een idee heeft of zich inzet voor een stichting die zich inzet voor een maatschappelijk doel? Neem dan eens contact op met Lions Club Bronckhorst.

    Leave Your Comment