Impact day Stichting Opvang Noach

Net voor het paasweekend vond bij Opvang Noach in Halle (Gelderland) de Impact Day plaats.

Er werden talloze vogelhuisjes verkocht vanuit een prachtig versierde kraam en ook werd er een schuur afgetimmerd, zodat goederen daarin hoog en droog opgeslagen kunnen worden. De Impact Day was een erg leuke dag én een groot succes.

Een Impact Day is onderdeel van het persoonlijk ontwikkelingstraject van Akkodis Academy. Wij als Akkodis-trainees (Ruud, Noami, Rosa, Roosmarijn, Julian en Kees) zijn allen werkzaam bij de overheid en doorlopen ook het ontwikkelingstraject. Als afronding daarvan is het de bedoeling iets terug te doen voor de maatschappij. De keuze voor Stichting Opvang Noach was toen snel gemaakt.

 

Stichting Opvang Noach wordt namelijk al decennialang gerund door Toon en Petra. Midden tussen de natuur worden hier talloze wilde inheemse dieren opgevangen, die ondersteuning nodig hebben voordat ze terug kunnen naar de natuur. De dierenambulance rijdt af en aan, maar er komen ook dagelijks veel mensen langs die zelf een dier komen brengen. De opvang, verzorging en financiering gebeurt volledig op vrijwillige basis.

 

De Impact Day

Op goede vrijdag werden er tientallen vogelhuisjes en voedselpakketjes verkocht in het centrum van Zelhem, vlakbij Halle. Veel mensen bleken erg begaan met de stichting en sprongen na een bezoek aan de kraam met meerdere huisjes onder de arm op de fiets. Daarnaast rolden er ook talloze donaties binnen en werd het wisselgeld vaak weggewuifd met “laat maar zitten hoor.” Een zeer aardige mevrouw kocht zelfs vier huisjes. “Tja,” zei ze, “ik heb bomen genoeg.”

 

Ondertussen was de andere helft van de groep bezig met het verbouwen van de schuur, waarvoor zij hun meest bouwtechnische vaardigheden uit de kast moesten halen. Onder leiding van Toon werd aan elke kant een houten muur op maat gezaagd en vastgeschroefd. In de middag genoten we samen van een heerlijke lunch, die Petra had verzorgd, en kregen we een interessante video te zien over de stichting.

Aan het einde van de dag keken we moe maar heel voldaan terug op een prachtig ogende schuur en een geweldig bedrag dat met de kraam werd opgehaald. Het totaalbedrag dat met de verkoop en door donaties binnenkwam, was maar liefst € 1.446,50

 Het is gebleken dat Stichting Noach een onmisbare organisatie is in Halle en ver daaromheen, die alle ondersteuning verdient bij het geweldige werk dat ze doet. Met de donatieverdubbelaar van Stichting Dierenlot kunnen we de impact nog groter maken, daarvoor zijn we erg dankbaar!

Ook namens Toon, Petra en Shakib Lesterade van Stichting Noach,

Kees, Ruud, Rosa, Roosmarijn, Naomi en Julian

    Leave Your Comment