Inzamelen is begonnen !

 Weet dat de droogte funest is voor een heel aantal dieren. Op dit moment zijn de merels in de rui. Na de zware taak om met die droogte en hitte de jongen groot te brengen, is er eigenlijk geen energie meer over na de rui, zeker onder deze zware omstandigheden. Vogels zijn geholpen door het plaatsen van ondiepe schaaltjes water, het aanbieden van stukjes appel, druif en meelwormen.

In de avond kunnen de restjes hiervan eventueel aangevuld worden met wat droog of nat kattenvoer. Hiermee worden de egels weer door deze moeilijke periode heen geholpen. Het is namelijk bij de egels één grote kraamkamer op dit moment en dat terwijl er bijna geen slak of regenworm meer te vinden is. Haal dus de egels niet uit hun vertrouwde omgeving want dan kan zomaar het hele nest verloren gaan. Bij twijfel kan men altijd Ons bellen, 06-12526768, beter voorkomen dan genezen. Er zijn al veel gewonde en verweesde egels in de opvang.

Wie de dieren bij Noach wil helpen, en hulp is echt heel goed te gebruiken, kan eikels, walnoten, appels, maïs, kattenvoer, tamme kastanjes en hazelnoten brengen. Deze vruchten (niet het blad, gras en takken) zijn heel erg welkom aan de Aaltenseweg 21a in Halle. Er staat een kleine attentie klaar op de inzamelplek onder het afdak. Zo maken vele handen maken licht werk. Voor klassen die inzamelen voor de dieren, wordt in overleg tijd gemaakt om wat over de opvang te vertellen in de educatieruimte.

    Leave Your Comment