Gelders Groene Lintje 2022 voor Opvang Noach

Op 9 juli 2022 is het Gelders Groene Lintje 2022 uitgereikt. Het is een prijs die gaat naar initiatieven die zich op een positieve manier inzetten Gelderland en daar hard voor aan de weg timmeren. Als GroenLinks willen we extra aandacht vragen voor deze clubs die heel belangrijk werk verrichten.

Stichting Opvang Noach uit Halle is dit jaar als winnaar uit de bus gekomen. De jury bestaande uit Esther de Wit, fractievolger Staten, Danny Huizer (GroenLinks wethouder Apeldoorn) en Marleen Heinen (winnaar vorige Gelderse Groene lintje) heeft hen heeft uitverkozen uit de 6 genomineerden.

Stichting Opvang Noach biedt hulp aan in het wild levende inheemse dieren. Zij verzorgt de opvang en de revalidatie van inheemse wilde dieren, met als doel deze dieren na korte of langere periode weer vrij te laten in de natuur.  Ook verlenen zij hulp aan en werken ze samen met andere dierenorganisaties om dierenleed te voorkomen. Dat alles doen zij op basis van vrijwilligers. Daarnaast doen ze veel aan voorlichting en organiseren ze informatieavonden en geven ze lezingen voor jong en oud.

    Leave Your Comment